Szerbia felől sorozatlövések fogadták a szerb-magyar határőröket

Gépfegyverekkel nyitottak tüzet ismeretlenek magyar és szerb rendőrökre Mórahalomnál. A lövések Szerbia felől jöttek, a rendőröket ezt követően kivonták a területről, személyi sérülés nem történt.

2023. szeptember 26., 19:13

Szerző:

Gépfegyverekkel nyitottak tüzet ismeretlenek magyar és szerb rendőrökre Mórahalomnál – írta a police.hu. Az eset még múlt héten, csütörtökön történt, a rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak.

Ezt követően kivonták őket a területről, a lövöldözésben nem sérült meg senki.

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le – véli a portál. A hvg.hu emlékeztet arra az esetre, amikor egy gépkarabélyos embercsempész fedezte a Röszkénél magyar területre beszökő illegális határsértőket.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

(Kiemelt kép. megkezdték munkájukat az első szerződéses határvadászok a déli határkerítés mellett 2022. szeptember 19-én. Fotó: police.hu)

Tegnap 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.