Lévai Katalin nem lesz képviselőjelölt, a Fidesz íveiről másolták át az övére a támogató aláírásokat

2018. március 8., 15:14

Szerző:

Visszautasította Lévai Katalin volt MSZP-s politikus és miniszter egyéni jelölti nyilvántartásba vételét a XIV. kerületi helyi választási bizottság. Vagyis a nemrég pártot alapító Lévai nem lehet egyéni jelölt Zuglóban, értesült az Index.

Nem csak hogy ugyanazok a nevek szerepeltek rajta, de még a sorrend is egyezett – szerepel a választási bizottság  indoklásában, amit ide kattintva el lehet olvasni.

Fotó: Youtube

Lévai maga jelezte a helyi választási irodánál, hogy alaposan nézzék át az ajánlásokat, mert manipulációra gyanakszik. Kiderült, hogy a leadott több mint 600 ajánlás között magas a duplikációk aránya, a kettős aláírások száma.

Tegnap írtuk meg, hogy Lévai Katalin volt esélyegyenlőségi miniszter, illetve egykori MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő néhány hete jelentette be a Lendülettel Magyarországért nevű pártja indulását a választáson. Ellenzéki kedélyeket főleg azzal borzolt, hogy az MSZP-Párbeszéd számára esélyes, billegő körzetekben (például a XVIII. kerületben, Kunhalmi Ágnes ellen) indítanak ők is jelöltet, hátha el tudnak vinni jelentékenyebb arányú szavazatot. A pártról azonban nyilvánosan szinte semmit nem lehet kideríteni, az elnökségi tagok nevén kívül. Központ cím sem szerepel ugyanis honlapjukon, csak egy rövid program és egy postafiókcím.

A párt egyébként valóban nem elsősorban online van jelen, hanem például a XVIII. kerületben is szétküldött információs újságaikkal, amelyekben Lévai Katalin „igazi baloldali alternatívát” ígér a választóknak a jelenlegi parlamenti ellenzékkel szemben.