Kövér László egy hangfelvételen azt mondja, volt bűvészkedés a választókörzetek kialakításánál

2018. február 3., 16:20

Szerző:

„Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt” - mondja Kövér László azon, a Reflektor blog birtokába jutott hangfelvételen, amely 2017 januárjában készült.

A felvételen az is hallható, hogy a házelnök kijelenti, a kormánypárti politikusok szerint „az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába, ha nem is merik nyíltan kimondani”. - Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak - mondja Kövér.

A bűvészkedés a választókerületek 2013-as újraszabására vonatkozik, vagyis a választási törvény átírására.

Kövér a felvételen azt is mondja, hogy „Semmi olyat nem tettünk az elmúlt huszonhat évben, és nem teszünk és nem áll szándékunkban, amit mások előttünk meg ne tettek volna. Tehát, hogyha eddig nem volt veszélyben a demokrácia, akkor most sincs veszélyben a demokrácia.”

A teljes hangfelvétel itt meghallgatható:

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.