Azonnali távozásra szólították fel a Guardian tudósítóját a CPAC-en

Felsőbb utasításra, interjúja kellős közepén távolították el Garamvölgyi Flórát, a Guradian tudósítóját a jobboldali, konzervatív konferenciáról.

2023. május 5., 16:06

Szerző:

Rendszerhibára hivatkozva kellett elhagynia Garamvölgyi Flórának, a Guardian tudósítójának a budapesti jobboldali konferencia, a CPAC helyszínét, miközben az újságíró éppen Rick Santorum volt amerikai szenátorral készített interjút. A szervezők a mondat kellős közepén húzták el előle a politikust – számol be a Media1.hu

A brit lap munkatársa a rendezvényt megelőzően online intézte el a sajtóregisztrációt, csak ezt követően szállt repülőre Los Angelesben. A repülőtéren azonban kapott egy emailt, amely szerint nem vehet részt személyesen az eseményen, csak online követheti az. Garamvölgyi Flóra ennek ellenére mégis iderepült az előzetesen elfogadott akkreditációjában bízva.

Tegnap a helyszínre érkezve megkapta vendégbelépőjét is, így egész nap zavartalanul dolgozhatott, és ma is beengedték. Ugyanakkor mai interjúját félbeszakították a biztonsági őrök, akik mondata közepén húzták el az egyébként készségesen válaszoló amerikai politikust, és szólították távozásra az újságírót. 

Amikor elküldésének okairól kérdezte az őt kikísérő három biztonsági őrt, konkrét választ nem kapott, csak hogy felsőbb utasításra cselekednek, és rendszerhiba az, hogy egyáltalán beengedték. 

Garamvölgyi Flóra csalódott, hogy nem folytathatja a tudósítást és különösen furcsának találja, hogy interjúalanyát a mondat közepén szakították félbe. Az újságíró úgy tudja, más, regisztrációval rendelkező külföldi újságírót is kidobtak a konferenciáról. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Shutterstock)

A magántulajdon védelme alapvető jogunk, ám időnként a fix kerítések telepítése jogszabályba ütközik. A május 17-től módosuló Vadgazdálkodási Törvény több ponton is új feltételeket szab, különösen a vadállomány természetes életfeltételeinek biztosítása tekintetében.