Karácsony Gergely: Amit Magyarországon kormánynak hívnak, az egy bűnszervezet

2018. március 14., 14:03

Szerző:

Karácsony Gergely szerint Magyarország jelenlegi kormány egy bűnszervezet, melynek élén Orbán Viktor áll, családtagjai és politikai bizalmasai pedig részesei.

A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatóján sorolni kezdte az eddigi korrupciógyanús ügyeket, kezdve az Elios-botránnyal, folytatva Matolcsy György 400 millió forintos villájával, majd Kósa Lajos milliárdos ügyleteivel. – A kormány minisztere, akiről mára bebizonyosodott, hogy idióta és gazember is, Kósa Lajos, akinek édesanyja valószínűleg a legszerencsésebb magyar nyugdíjas – mondta Karácsony.

A politikus ezután kitért Semjén Zsolt vadászataira és Lázár Jánosra is. – Erkölcsileg ez a kormány megbukott, nincs helyük a mai közéletben. Ha a hatóságok kivizsgálják ügyeiket, akkor a szabadlábon lévők között sem lesz helyük - tette hozzá.

Karácsony felszólította a kormányt, hogy

  • mától ügyvezető kormányként működjön, semmilyen döntést ne hozzon, ami az adófizetők pénzét érinti.
  • Kezdeményezte a Parlament költségvetési bizottságának összehívását, tekintve hogy „padlássöprés van, nem csak az EU-s forrásoknál, hanem a magyar költségvetésnél is”, és szeretnék megakadályozni, hogy az utolsó napokban megpróbáljanak minden pénzt kisöpörni, amit még lehet.
  • Bírósági úton vissza akarják perelni a magyar vagyonokat.

Karácsony Gergely sem alhat sokat a kampányban, mert kétszer is Lázár Jánosnak nevezte Kósa Lajost, amikor felszólította Orbán Viktort, hogy vonja vissza országgyűlési képviselői jelöltségét is, mivel szerinte nem lehet Magyarországon politikus az, „akiről minden nap kiderül, hogy súlyos 100 milliárdok forognak a kezei között, aki gátlástalan hazudozó és képtelen megmagyarázni a pénzek hátterét.”