Juhász Péter megnevezte, kik szerepelnek az Orbán Ráhellel közös felvételeken

2018. március 31., 16:37

Szerző:

Juhász szombaton sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy Berényi Vince és Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség két vezető beosztású munkatársa szerepel azokon a felvételeken, amelyeken Orbán Ráhellel arról beszélnek, hogy valaki pénzt szeretne fektetni a magyar turizmusba, amit valamilyen ellentételezés fejében tehetne meg - írja a HVG.

Az már korábban kiderült a Matolcsy Ádám tulajdonába tartozó Origo főszerkesztőjének, Gábor Lászlónak védelmezőnek szánt írásából, hogy a két férfi a miniszterelnök lányának szakkollégista és évfolyamtársa.

A hangfelvételről Juhász Péter először a 168 Órának beszélt a csütörtök reggel megjelent interjújában. „Azt tudtuk, hogy az Orbán család gazdagodik, most bizonyítékunk van arra, hogy a kormányfő lánya állami feladatokról egyeztet, és azon nevetgélnek, hogy ha lesz ellentételezés, akkor jöhetnek a külföldi befektetők Magyarországra” – világított rá a hangfelvétel jelentőségére a politikus. Szerinte magyarázatra szorul, hogyan egyeztethet a miniszterelnök lánya állami tisztségviselőkkel arról, hogy valaki, egy harmadik fél a magyar államon szeretne pénzt keresni. Juhász Péter közlése szerint a hosszú hangfelvételen Orbán Ráhel elmondja még, hogy két szálloda vezetését vagy üzemeltetését még átvették, hogy pályáznak a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál, és megemlítik egy bizonyos ország nagykövetségét is, ahol segítséget kaphatnak az üzleti ügyeik intézéséhez.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.