Benzinesek: gyorsan menjenek tankolni!

Elemzések szerint komoly esély van arra, hogy kilő az üzemanyag ára. Mindenesetre a héten ismét emelkedik a benzin ára.

2024. április 15., 11:23

Szerző:

A hétvégi események hatására komoly esély van arra, hogy a következő héten emelkednek az olajárak, és így a hazai gázolaj és benzin ára is. Irán támadást indított Izrael ellen, a hosszabb távú következmények attól fognak függeni, hogy Izrael és a Nyugat milyen válaszlépést tesz a támadást követően. Irán szerepe az olajpiacon egyre erősebb, mivel a Joe Biden-i kormányzás ideje alatt az ország növelte olajexportját. A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, idén már közel 18%-ot nőtt az ár – írja a holtankoljak.hu.

Hozzátették: sajnos a forint sem tud segíteni a helyzeten, ugyanis az árfolyam a dollárral szemben gyengült, egy hét alatt 3%-ot. A jelenlegi árfolyam 369,07 HUF/USD.

A gázolaj nem változik, a benzin drágul

Szerdától a benzin nagykereskedelmi ára változik: bruttó 2 forinttal emelkedik a literenkénti ár. A gázolaj árához most nem nyúltak. A hét közepén az alábbi átlagárakkal számolhatunk a hazai kutakon:

95-ös benzin: 643 Ft/liter

Gázolaj: 653 Ft/liter

(Fotó: 168.hu)

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.