Házmestertempó: Schmidt Mária lapja feljelentette a Vörösmarty Gimnáziumot, mert beengedett egy kormánykritikus rappert

2018. május 17., 10:51

Szerző:

Videóklippel igyekezett felhívni a politikusok figyelmét korosztálya gondjaira noÁr, azaz Molnár Áron a legújabb számában, a Tanulni akarunk-ban. A fiatal rapper a videóban az oktatás problémáiról is szól:

Ez azonban nem tetszett a kormány üzemi hetilapjaként működő Figyelőnek: feljelentette a Kliknél a forgatásnak helyet adó Vörösmarty Mihály Gimnáziumot – írja a Zoom.

A lap először az intézmény igazgatóját akarta megkérdezni, milyen szerződést kötött az alkotókkal, mennyi bérleti díjat fizettek a forgatásért, utóbb a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjéhez fordultak, hogy megkérdezzék, ki engedélyezte a klip forgatását. Végül közérdekű adatigénylésben kérték ki a bérleti szerződést, amiből kiderült, hogy a Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetője saját hatáskörben engedélyezte az intézmény volt diákjának a klipforgatást.

Mivel nem értesítette a tankerületi központot, így bérleti díjat nem állapíthattak meg, ezzel megsértette a belső eljárásrendet

– vonták le a súlyos konzekvenciát

„Mivel nem kötött bérleti szerződést, és ingyen üzleti és politikai célokra adta oda a közintézményt, ezzel megkárosította a fenntartót, a magyar államot. A tankerület felelősségre vonja, ám a következményeket már nem osztják meg a nyilvánossággal” – összegzett a Figyelő.

A 444 Molnár Áronnal áprilisban készített interjút. A rapper akkor elmondta, hogy videója semmilyen üzleti célt nem szolgál. Az alkotók, a tanárok és a diákok is ingyen, szívességből vettek benne részt.