Havi 800 ezres óvónői állással várják Írországban Mészáros Lucát

2018. április 26., 08:25

Szerző:

A 22 éves, hamarosan óvónként diplomázó Mészáros Luca történetéről mi is beszámoltunk. Ő az, aki két héttel ezelőtt a Facebookon osztotta meg gondolatait, részletesen leírta, hogy édesanyja egyedül nevelte őt testvérével, óvónőként pedig semmi esélye sincs arra, hogy anyagi biztonságban éljen. Nem hogy lakást nem tud venni, még egy kávéfőzőt sem – írta.

A lány ezután kapott hideget, meleget, története azonban tovább élt, az egyik közelmúltbeli tüntetésen felbukkant például egy transzparens, ezzel az üzenettel: Kávéfőzőt Lucának!

Fotó: Hír TV

Vannak fejlemények Luca magénéletében is. Mint a Népszavának most elárulta, az egyik magyarországi magánóvoda állást ajánlott neki, ahol már gyakornokként 40 ezer forinttal többet keresne, mint egy állami intézményben – azaz nagyjából 160 ezer forintot. De kapott felkérést Dublinból is, az az ajánlat még ennél is sokkal magasabb fizetésről szólna, ott ugyanis hozzávetőlegesen 880 ezer forintnyi eurót fizetnek az óvónőknek. (A szomszéd Egyesült Királyságban legalábbis ennyit kapnak az óvónők.) „A barátom jégkorongozó, neki is állást ajánlottak" – mondta a lapnak Népszavának a lány, akinek őszig kell eldöntenie, hogy melyik opciót fogadja el.