Harrach Péter bevallotta: a sorosozás csak egy marketingeszköz

2018. július 17., 11:01

Szerző:

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint a folyamatos sorosozás csak egy marketing eszköz, amihez ő nem ért. A KDNP első számú alapelve az emberi személy méltósága, ami a migrációs vitában és a hajléktalanügyben is jelen van – nyilatkozta a Népszavának.

A frakcióvezető szerint  úgy egyeztethető össze a keresztény értékrend azzal, hogy a hajléktalanokat beviheti a rendőr az utcáról, hogy a hajléktalanok érdeke is a helyzet rendezése, mivel sokszor az az állapot, amiben vannak, nem felel meg az emberi méltóságnak. Úgy látja, hogy különösen az OPNI bezárása óta nagyon sok ember él az utcán, akinek kezelésre lenne szüksége. Egy bérlakásprogram is segítene a helyzeten, amit a KDNP támogat, de a Fidesz nem. Harrach úgy látja, hogy nem csak szociális célból van szükség bérlakások építésére, hanem családalapító fiatalok átmeneti otthonaként is szolgálhatna.

Fotó: Facebook

Arra a kérdésre, hogy az állandó sorosozás és menekültezés hogyan egyeztethető össze a KDNP értékrendjével, Harrach azt válaszolja, hogy különbséget kell tenni a bevándorlásügy és a politikai marketing között. 

– Európára a legnagyobb veszélyt az ellenőrizetlen migráció jelenti. Ez részben spontán, részben felkeltett és támogatott folyamat. A támogatásban, éppen az anyagi lehetőségei miatt, komoly eszközök vannak Soros György kezében, és ő él is ezekkel. A “sorosozás” tartalmilag ezt jelenti. Az, hogy ez egy folyamatos marketingeszközként jelenik meg, egy szakmai kérdés, én ehhez a szakmához nem értek

– mondja a politikus.

Úgy látja, szükség van az ápolási díj méltányos és differenciált emelésére, és az adósságcsapdába került családok védelmére a családi csődvédelem lehetőségeinek bővítésével.

A képviselőt arról is kérdezték, hogy tervezik-e az abortusz szabályozásának módosítását.

– Aki ismeri a magyar társadalmat, és az azt leképező parlamentet, tudja, hogy nincs lehetőség az abortusztörvény szigorítására. Személyes véleményem, hogy az ember élethez való joga – beleértve a magzatot is – előbbre való az úgynevezett önrendelkezési jognál – válaszolta.