Gulyás Gergely: Magyar Péter az új Márki-Zay!

Gulyás Gergely, akit Magyar Péter korábban a barátjának nevezett, szintén egy Facebook-posztban reagált a Magyar által közzétett hangfelvételre.

2024. március 26., 10:39

Szerző:

Varga Judit után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is reagált a Magyar Péter által kedden közzétett hangfelvételre, ami Magyar szerint a korábbi állításait támasztják alá. „Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!” – írta Facebook-oldalán Gulyás, aki Magyar Péter korábban a barátjának nevezett.

Gulyás ezzel arra utalt, hogy Varga Judit arról írt a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után: Magyar Péter egy alkalommal üvöltözött vele és szidalmazta, és közben könyveket vágott a hátához. A volt igazságügyi miniszter állítása szerint Magyar Péter több mint egy éve zsarolta a róla készült hangfelvétellel. 

Magyar Péter hangfelvétele Gulyás Gergely és Varga Judit számára is kompromittáló

Közzétette azt általa ígért, 2023 januárjában készített hangfelvételt Magyar Péter kedden reggel, mielőtt belépett volna a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületébe, ahol ismét kihallgatják őt a Völner-Schadl-üggyel kapcsolatban.

„Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be” – hangzik el Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter szájából azon a felvételen, amelyet Magyar Péter készített az otthonukban. Varga Judit a Völner-Schadl ügyről beszél a felvételen.

A felvételen Magyar Péter mondja ki, hogy Schadl György Rogán Antal embere arra hivatkozva, hogy ezt mondta korábban „Rogán és Gergő is” (feltehetően Gulyás Gergely, mivel Magyar korábban azt mondta, az ő neve is előkerült a beszélgetésben). Magyar Péternek arra a kérdésére, hogy ha ennyire „az ő emberük” volt Schadl, akkor miért nem mentették meg, Varga azt felelte: „Nem volt rá több lehetőségük. Ez a nagy probléma".

„Az ügyészség független?" – kérdezett rá Magyar. Varga Judit azt felelte, igen, majd hozzátette, „mert Polt nem”, utalva Polt Péterre, Magyarország legfőbb ügyészére.

„Ez egyértelműen azt mutatja, hogy ez azért történhetett meg, mert az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek” – mondta Varga.

Magyar ezután azt mondja, hogy „tehát valaki lehallgatott valamit, és azt már nem tudták kiszedni az iratokból”, amit a volt neje a felvételen megerősít.

Hogy a lehallgatás után hogyan jutottak a jelenlegi helyzetig, arról Varga azt mondta: „Meg elindult és akkor aztán utána egyre durvábban gyűltek az izék, a bizonyítékok, akkor szóltak a Völnernek, hogy hagyja abba... nem hagyta abba...” Magyar megerősítette, hogy Varga Judit már korábban említette neki, hogy Völnert figyelmeztették, mire Varga azt felelte: „már tavasszal szóltak neki".

A felvétel közzététele után Varga Judit hosszú posztban számol be arról, hogy kapcsolati erőszakot szenvedett el Magyar Pétertől, és csak azért mondta, amit a felvételen mondott, mert megfélemlítette őt a korábbi férje.

(Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.