Geert Wilders ismét Magyarországra látogat

Geert Wilders a holland szélsőjobboldali Szabadságpárt elnöke elfogadta a CPAC Hungary meghívását. 

2024. január 26., 09:41

Szerző:

Geert Wilders közösségi oldalán jelentette be, hogy részt vesz az idei CPAC Hungaryn áprilisban Budapesten – írja a Magyar Nemzet. „Köszönöm a felkérést Szánthó Miklósnak és az Alapjogokért Központnak, hogy felszólaljak a CPAC Hungary-n áprilisban. Büszke vagyok, hogy ott lehetek és felszólalhatok” – írta az X-en a holland jobboldali politikus, a tavalyi hollandiai választások győztese.

Geert Wilders bevándorlási és a menekültügyi politikája szabályosan felborította az erőviszonyokat Hollandiában 

Tavaly novemberben a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) a voksok legkevesebb 25 százalékát szerezte meg Hollandiában  tartott előrehozott parlamenti választásokon. A Szabadságpárt megkettőzte támogatását a legutóbbi, 2021-es választási eredményéhez képest, közel 2,5 millió ember szavazott rá. Az NL Times című angol nyelvű holland hírportál  szerint a szavazók mintegy 80 százalékát a párt bevándorlási és a menekültügyi politikája motiválta. Mint arról korábban beszámoltunk: Orbán Viktor úgy reagált közösségi oldalán Geert Wilders győzelmére, hogy „Eljött változások szele! Gratutálok Geert Wildersnek a holland választásokon aratott győzelemhez!" 

Geert Wilders korábban Magyar Érdemrend középkeresztet is kapott

Geert Wilders az egyik legrangosabb magyar kitüntetést kapta Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért 2022-ben. A kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-a alkalmából adományozta a holland képviselőház tagjának Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért. Az ünnepélyes kitüntetésátadón Szijjártó Péter úgy fogalmazott: nehéz időket élünk, hiszen amikor mindenki azt hitte, hogy kikerültünk a világjárvány szorításából, akkor ez a remény gyorsan illúzióvá vált a Magyarország szomszédságában zajló háborúval és annak minden következményével.

A főszónok ismét Orbán Viktor lesz a 2024-es CPAC Hungary-n

Idén is megrendezi az Alapjogokért Központ a CPAC Hungary-t, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el. A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor.  Idén április 25-én és 26-án rendezi meg újra, harmadik alkalommal az Alapjogokért Központ a legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungary-t. A CPAC eredetileg a ’70-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot 2022-ben szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban. 

„A CPAC annak a szellemi hátországnak a tartópillére, amelyen a jóérzésű emberek és képviselőik egymás kezébe csaphatnak, hogy aztán júniusban Európában, majd novemberben az Egyesült Államokban közösen vegyék fel a harcot a nyugati világ visszavételéért” – Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója ezt határozta meg a CPAC aktuálisan legkiemelkedőbb üzeneteként – írja a Magyar Nemzet.

(Kiemelt képünkön: Geert Wilders holland miniszterelnök. Fotó: REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)

Nehéz volt gyerekek sorsa, valamint a gyerekek nevelése Magyarországon. A nehéz körülmények okai között szerepelnek a korlátozott óvodai férőhelyek, az akadozó egészségügyi ellátás, továbbá az is, hogy megduplázódott a gyermekpornográfia áldozatainak száma.