Végül a Fidesz győzött Budafokon

2020. január 20., 06:17

Szerző:

Budafok-Nagytétényben a Fidesz-KDNP jelöltje, Csiszár Zsuzsanna a voksok 55 százalékát kapta meg, míg ellenfele, Nádor Iván, DK képviselője a voksok 45 százalékát nyerte el a vasárnap megtartott időközi választáson.

A választáson a 3793 jogosultból összesen 1298 fő vett részt, vagyis a választópolgárok 34,22 százaléka, közülük 702 Csiszár Zsuzsannára, 585 a közös ellenzéki jelöltre, Nádor Ivánra, négy pedig Benyovszki Gáborra, a Munkáspárt jelöltjére adta voksukat, és volt 7 érvénytelen szavazat.

Csiszár Zsuzsanna – akinek a neve onnan lehet ismerős, hogy mikor a Mérce egyik tudósítója egy kilakoltatott helyi nyugdíjassal kapcsolatban készített volna anyagot, a fideszes képviselőjelölt megpróbálta kicsavarni a kezéből a telefont – így jelentette be az eredményt:

Budafokon most a korábban fölényesnek tűnő ellenzéki többségből lett kormánypárti többség, noha októberben még úgy tűnt, a képviselő-testület összetétele 10-6 arányban az ellenzéknek fog kedvezni. Ám két MSZP-s képviselő, valamint egy helyi civil szervezet képviselője úgy döntöttek, hogy a kormánypárttal szavaznak, emlékeztet a Mérce.

A Fidesz fellebbezett a 8. evk. eredményével kapcsolatban, melynek eredményeként Nádor korábban számolt két szavazatnyi előnye eltűnt, és szavazategyezés miatt újra ki kellett írni a választást. A választókerület egyébként elég fideszes, a polgármester 16 százalékkal verte meg a Fideszt, így meglepő fordulat volt az ellenzéki győzelem – vagyis, mint később kiderült, döntetlen.

A kormánypártnak immár 10 képviselője van, míg az ellenzéknek mindössze 6 – már ha az ellenzékből kiszavazó, és az MSZP-ből emiatt kizárt két képviselőt, valamint a civil hátterű, velük együtt szavazó társukat a kormányoldalhoz számoljuk.