Elköltötte az önkormányzat az óvoda felújítására nyert pénzt

2018. február 2., 08:44

Szerző:

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség a szakolyi polgármester ellen, mert az óvoda felújítására nyert pénzt az önkormányzat működésére költötték – számolt be az RTL Klub Híradója az ügyről.

Itt pedig még nincs vége, ugyanis az óvodai tornaszoba létrehozására kapott pénzt elszámolásukban úgy tüntették fel, mintha valóban elkészült volna a beruházás. Továbbá a közfoglalkoztatottak bérére kapott pénzből a hivatal dolgozóit fizették ki.

A tornaszobára 11,5 millió forintra pályáztak. A tornaszoba végül elkészült, de a felvett támogatást az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie. A polgármesterrel, az alpolgármesterrel és az akkori jegyzővel szemben költségvetési csalás miatt vádat emeltek.

Szűcs Gabriella 2006 óta, kisebb megszakításokkal polgármester Szakolyon. Az RTL Klub információi szerint Szűcsöt a bíróság korábban felfüggesztette tisztségéből, legutóbb pedig közokirat-hamisítás miatt egy év felfüggesztettet kapott. 2017 novemberében, szintén költségvetési csalás miatt emeltek vádat ellenük a közfoglalkoztatottak bére miatt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Szűcs Gabriella ellen.