Bróker Marcsinak kihívója akadt Kéró Juci személyében

2018. augusztus 7., 08:45

Szerző:

Egy magyar nő azzal hitegette és verte át honfitársait, hogy akár önerő nélkül is spanyol tengerparti ingatlanhoz juthatnak. Az illetőt áldozatai csak Kéró Jucinak hívják – írja a hvg.hu.

B. Judit hihetetlenül jól hangzó, többek közt 100, sőt korábban állítólag 113%-os hitellel közvetített spanyol ingatlanokat ígért például Alicante környékén. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy pontosan hány embert vert át.

A pórul jártak az interneten keresik egymást, jelenleg is gyűjtik az információkat, már egyeztettek jogásszal és hamarosan együtt tesznek feljelentést Spanyolországban.

– Több spanyol bankkal állunk szerződésben, az általuk visszavett – bebukott – ingatlanokat értékesítjük az ország területén. Hitelt minden uniós állampolgár kaphat itt Spanyolországban, a finanszírozási lehetőségek 80-100% között mozognak

– írta B. Judit egy érdeklődőnek egy tájékoztató levélben.

A havi részletek nem tűntek teljesen vállalhatatlannak. Volt, akinek 25-30 éves futamidőre havi 70- 120 ezer forintnak megfelelő havi törlesztőrészlettel futó hiteleket ígértek.

A hvg.hu-nak nyilatkozók azt állították, hogy előzetesen 500-1500 eurót kellett kifizetniük megbízási díjként és a várható költségekre, ami vállalható kockázatnak tűnt egy spanyol álomlakás fejében. Volt azonban olyan áldozat, akiből nem csak pénzt csalt ki, hanem a tudta nélkül az ő adataival, az ő nevére létrehozott egy céget B. Judit, amivel adótartozást halmozott fel. A cég mind a mai napig működik.

Egy rendőrségi közlemény szerint még 2014-ben hozták haza Spanyolországból az akkor 47 éves B. Juditot, akit csalás elkövetésével gyanúsítottak. Eszerint üzleti ajánlattal csaltak ki pénzt spanyolországi otthonok építésére. A nőt előzetes letartóztatásba helyezték, de a Tatabányai Rendőrkapitányság a Hvg-nek azt mondta, már szabadlábon van, az eljárást 2015 márciusában megszüntették, „mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése”.