Az Orbán-kormány ezt is elintézte, a 12 százalékos béremelés után van mentős, aki 50 ezerrel kevesebbet visz haza

2017. december 9., 23:44

Szerző:

Amint a 444 nyomán szerdán mi is megírtuk, hogy az Orbán-kormány által bejelentett 12 százalékos béremelés az egészségügyben voltaképpen trükk,  az érintettek többsége ugyanakkora fizetést kap, mint korábban. Arra ezután először a Demokratikus Koalíció, szombaton pedig az RTL Klub Híradója hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Mentőszolgálat zárt Facebook-csoportjában több mentősből is árad a keserűség, egyszerűen azért, mert van köztük, aki kevesebb fizetést kap, mint a 12 százalékos béremelés előtt. Egyiküknek  öt, másvalakinek 21 ezer forinttal csökkent a fizetése, de a csúcstartó valószínűleg az a mentős, akinek 50 ezer forinttal kevesebbet utalnak. Ennek az az oka, hogy a 12 százalékos béremelés nyomán a mentősök alapbére ugyan nőtt, a munkáltatójuk viszont ezzel párhuzamosan csökkentette az illetménykiegészítést. 

 

Az erről szóló híreket az RTL Klub kérdésére megerősítette Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének az elnöke is. A televízió az Emminek is elküldte kérdéseit az ügyben, de a minisztérium nem válaszolt.

Egy négygyermekes mentős a bejegyzésében elárulja, hogy amíg 2016 augusztusában még 276 699 forintot vihetett haza, a 2016 novemberi 26,5 százalékos béremelés után ez az összeg 237 030 forintra csökkent, most, a 12 százalékos béremelés után pedig 243 112 forint.