Az elvhű Németh Szilárd hirtelen meggondolta magát, már nem tartja Szél Bernadettet Soros György ügynökének

2018. május 8., 16:00

Szerző:

Szél Bernadett, az LMP társelnöke és frakcióvezetője az Országház egyhangú döntése alapján ismét a nemzetbiztonsági bizottság tagja lett.

Ezt megszavazták a kormánypárti képviselők is, köztük a fideszes

Németh Szilárd, aki bizottsági alelnökként hónapokon át arra hivatkozva bénította meg a titkosszolgálatokat ellenőrizni hivatott testület munkáját, hogy a 2014-ben általa is elfogadott LMP-politikus „Soros György embereként” nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért a jelenlétében nem lehet titkos ügyekről tárgyalni.

Ebben az sem zavarta, hogy az erről nyilatkozni egyedül hivatott Alkotmányvédelmi Hivatalnak nem volt ellenvetése Szél Bernadett ellen. Így volt ez most is, hiszen Kövér László házelnök bejelentette: a nemzetbiztonsági bizottságba ma csak olyan képviselőket jelöltek, akiknek AH-ellenőrzése megtörtént – írja a hvg.hu.

Ami a nemzetbiztonsági kockázatot illeti, a TEK átvilágításán megbukott Zaid Naffa – az FBI által körözött Gaith Pharaon barátja, az Orbán-családdal remek kapcsolatot ápoló jordániai üzletember – ma zavartalanul nézte végig a szigorúan őrzött parlamenti karzatról a képviselők eskütételét.