Az Alkotmánybíróság kihajította Handó Tünde szabályzatát, az OBH-elnök hatalommániája az Alaptörvényt sérti

2017. november 30., 10:11

Szerző:

Az Alkotmánybíróság (Ab) részben megsemmisítette az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének integritási szabályzatát, mert az több ponton is az alkotmányba ütközik – írja az MTI a testület honlapjára csütörtökön feltett közlemény alapján. 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az integritási szabályzatban – afféle etikai kódexben – az szerepel, hogy bíró ne vállalhasson másodállást, ne legyen párttag és ne fogadhasson el olyan ajándékot, amelynek az értéke meghaladja a fizetése öt százalékát, csakhogy az ilyesféle magatartási normák rögzítésén túl Handó Tünde deklaráltan elvárta a bíráktól azt is, hogy megfeleljenek az ő személyes értékrendjének.

Az OBH elnöke tavaly adta ki a bíróság jogszerű, befolyásmentes, feddhetetlen működéséről és a bírák ennek megfelelő magatartásáról szóló integritási szabályzatot. Ez 2016. július 1-jén lépett életbe, egy bíró viszont az Alkotmánybíróságon támadta meg, mert Magyarország Alaptörvénye már amúgy is rögzíti a bírói függetlenséget. Eszerint a bírák a törvényeknek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem lehet utasítani őket, ebből pedig az következik – érvelt a bíró –, hogy a bírákra vonatkozó jogokról és kötelezettségekről csak sarkalatos törvényben lehet dönteni. Az OBH elnöke ilyen képességgel nem rendelkezik, így az általa szignált utasítás nem törvény. Ráadásul az OBH elnökének utasítása olyan kötelezettségeket állapít meg a bíróknak, amelyek megsértése akár a bírói tisztség megszüntetését is eredményezheti.

Ennek alapján az Ab kimondta, hogy a szabályzat vizsgált rendelkezései – mint például az integritás megsértésének a  megállapítása, kötelezettségszegés esetén a felelősségre vonás kezdeményezése, továbbá az esetleges jogkövetkezmények alkalmazása – sértik a jogorvoslathoz való jogot és a bírói függetlenséget is. Ezért a szabályzatot hatályon kívül helyezték. Az Ab magyarázata szerint a bírák fegyelmi felelősségre vonása, a velük szemben alkalmazható munkajogi intézkedések csak törvényi felhatalmazáson alapulhatnak.