Apró MSZP-siker: visszakötötték a vizet Nyíradonyban

Kunhalmi Ágnes és Gurmai Zita fellépésére könyörült meg az önkormányzat az adósokon.

2018. augusztus 9., 14:33

Szerző:

Újraindították a vízszolgáltatást a Hajdú-Bihar megyei Nyíradony azon részén, ahol a felhalmozódott rezsitartozások miatt – a nyár eddig legnagyobb hőhullámának kellős közepén – elzárták a vizet. Ahogy arról beszámoltunk, 30 család otthonában zárták el a vizet közüzemi tartozás miatt, ráadásul jogellenesen.

Egyrészt hőségriadó alatt az önkormányzati szolgáltatócég nem hozhatott ilyen döntést, másrészt köztartozás esetén sem zárható el teljesen a víz, hanem szűkítő berendezést kell felszerelni.

Emiatt a szocialisták azonnal a rendőrséghez fordultak, ahol információink szerint lényegében elismerték a jogsértést.

Kunhalmi Ágnes csütörtöki Facebook-posztjában egyebek közt azt írta, elindult a tartozások részletfizetése, és végre biztosítva lesz a minimális vízmennyiség is, így nem lesznek veszélyeztetve a helyi gyerekek sem a hőségriadó idején. A képviselő egyúttal köszönetet mondott az MSZP több politikusának és a szabad sajtó munkatársainak is. 

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.