A Vau és a Nyamm tévé tulajdonosát is érdekli Simicska médiabirodalma

2018. április 11., 14:19

Szerző:

A Kreatív úgy tudja, hogy Milkovics Pál, a Csehországban aktív magyar médiavállalkozó, vételi szándékát jelezte a kedden bajba került Magyar Nemzet tulajdonosának, Simicska Lajosnak. A lap úgy értesült, hogy Milkovics nemcsak a ma (egyelőre) utolsó számát megjelentető napilap, de az éjfélkor szintén elhallgatott Lánchíd Rádió és a nyíltan befektetőt kereső Heti Válasz iránt is érdeklődik. Milkovics egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem óhajtotta a hírt, ami az esetek döntő többségében azt jelenti, hogy a hír igaz. 

Milkovics Pál
Fotó: Youtube

Milkovics Csehországban az állatos Mnau TV-vel és a főzős Mnam TV-vel lett sikeres médiavállalkozó. Magyarországi karrierje során a hőskori TV2 Aktív riportere, majd másfél évig az RTL Klub Reggeli című műsorának főszerkesztője volt. 24 évesen a régióba dolgozó műsorgyártó céget alapított, majd Finnországban indított tévét Nordic Food Channel néven, és 2014-ben lépett a cseh piacra.

A cseh tévék tesvéreit Vau és Nyamm TV néven Magyarországon is el szeretné indítani.

Milkovics befektetései során rendszeresen száll be csődeljárás alatt álló cégekbe, hogy megpróbálja nyereségessé tenni és átszervezni őket.

A két újságra és a Lánchíd Rádióra Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is ajánlatot tett.

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt