A Tarlós-féle Budapestet nem érdeklik túlságosan az idősek és a mozgáskorlátozottak, az MSZP népszavazást akar a 3-as metró akadálymentesítéséről

2017. november 16., 19:50

Szerző:

Népszavazást kezdeményez az MSZP, mert a 3-as metró felújítása során a húsz állomásból mindössze nyolcat tesznek akadálymentessé – derül ki Horváth Csaba lapunkhoz is eljuttatott közleményéből. A párt fővárosi közgyűlési képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy a mozgáskorlátozottak, az idősek vagy éppen a babakocsival közlekedők a következő évtizedekben se használhassanak olyan megállókat, mint a Dózsa György út, a Ferenciek tere vagy a Kálvin tér. Budapest lakói – hívja fel a figyelmet a politikus – napi húszmilliárd forintot fizetnek be az államkasszába, ezért cserében megérdemlik, hogy a felújítás után az esélyegyenlőség követelményeinek megfelelő metróvonalon utazhassanak.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Horváth ezért csütörtökön népszavazási kezdeményezést indított a Fővárosi Választási Bizottságnál. A kérdése így hangzik:

„Akarja-e Ön, hogy a 2017–2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”