A Momentum visszalépteti jelöltjét, ha helyi szinten van náluk jobb

2018. január 8., 16:50

Szerző:

Ha lesz egy hiteles ellenzéki jelölt, aki meg tudja verni fideszes kihívóját helyi szinten, és jobb, mint mi, a Momentum megfontolja a visszalépést – jelentette ki Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Hír TV műsorában hétfő reggel.

Fekete-Győr elmondta, hogy a Momentum egyik oldalt sem támogatja, de azért küzd, hogy minden jelöltjük a legesélyesebb legyen helyi szinten. Hihetetlen eredménynek tartja, hogy 106 jelöltet nyolc hónap alatt meg tudott találni a párt. Ennek ellenére, ha egy ellenzéki jelölt esélyesebbnek tűnik, mint a Momentum jelöltje, akkor a párt megfontolja a visszalépést. Igaz, ez csak a kampány finisében derül majd ki az elnök szerint.

Fekete-Győr reagált arra is, hogy több pártvezetőségi tag is távozott a pártból. Az elnök szerint nem kiléptek a pártból, hanem fluktuáció van, Papp Gergő kivételével a tagok csak visszaléptek pozícióban, önálló döntésük alapján.

Most vasárnap lesz a párt küldöttállító gyűlése, ami dönt a párt miniszterelnök-jelöltjéről is. Fekete-Győr nem erősítette meg, hogy ő indul a párt színeiben miniszterelnök-jelöltként. Elmondta, hogy Budapesten ő is személyesen házról házra jár, hogy megismerjék az emberek, illetve „pultozik” egyes kerületekben. Abban egyelőre nem gondolkodnak, hogy miből fizetik vissza az állami támogatást, ha nem érik el a szükséges 1 százalékot, és nem jutnak be az Országgyűlésbe. Plakátozni nem plakátoznak, nem a médiajelenlét, hanem az utcai politizálás nem elsődleges szempont, a pultozás fontosabb. Itt némi ellentmondásba keveredett saját magával, mert elmondta, hogy olyan lépéseket kell tenniük, amivel bekerülhetnek a médiába.