A kétfarkúak szerint nemcsak a kamupártok, hanem Gyurcsány Ferenc pártja is visszaélt az aláírásokkal

2018. március 7., 14:15

Szerző:

„Ha bárkit is zavar, hogy milliárdokat nyúlnak le elcsalt aláírásokkal a kamupártok, az kérje ki, hogy kinek írt alá, hogy az indulhasson a választáson” – szólít fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

Az általában szórakoztató megszólalásairól ismert párt most egy nagyon súlyos esetről számolt be. „Passzivistánk, Zsuzsi nekünk és az LMP-nek írt alá. Az összes többi csalt az aláírásával, köztük a demokratikus Gyurcsány Ferenc is” – állítják friss posztjukban, amelyben meg is osztották. az idevágó adatlapot.

A kétfarkúak emlékeztetnek, ha valaki szeretné tudni, hogy pontosan melyik pártnak írt alá ajánlóívet, az menjen be a jegyzőhöz és írjon kérelmet a személyi azonosító számának megadásával személyesen, vagy meghatalmazással. Ezt kérvényezni a 2013. évi XXXVI. törvény 2. szakasz, 4. bekezdés, vagyis az információs rendelkezési jog alapján lehet.

„Ha valaki a kikért adatok alapján azt tapasztalja, hogy több pártnak is aláírt, mint amennyinek valójában, akkor tegye meg a feljelentést választási csalás gyanúja miatt. Felelős állampolgári kötelezettségünk ellenőrizni”

– hangzik a kétfarkúak posztja.

A hírre reagált a DK, szerintük szó sincs csalásról. Mint írják, „Zsuzsi 2018. február 14-én elektronikus levelet írt a DK helyi szervezetének, amelyben felajánlotta, hogy minden demokratikus pártnak, így a DK-nak is szívesen aláírja az ajánlóívét. Ez a levél a DK-nak rendelkezésére áll. Tekintettel arra, hogy a Kutyapárt Facebook-posztjában látható volt Zsuzsi személyi azonosítója is – ezt később törölték – és a fenti levélben Zsuzsi ezt az adatát megadta, így a levélből kiderül Zsuzsi teljes neve is. 

Senkit nem kívánunk vádolni tudatos zavarkeltéssel, manipulációval. A mi lelkiismeretünk tiszta, Zsuzsi maga jelentkezett a DK-nál az ajánlóív aláírására. Szeretnénk hinni, hogy végül bizonyosságot nyer, hogy ez sem több, mint a Kétfarkú Kutya Párttól megszokott viccek egyike, még akkor is ha ez nem volt egy jó vicc" – írta reagálásában a DK.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.