A Honvédelmi Minisztérium szerint Zacher Gábor szerződése év végén lejár, azt nem akarták meghosszabbítani

2018. augusztus 31., 19:39

Szerző:

Amint azt a 168 Óra is megírta, hogy Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője ma beadta felmondását, döntését azzal indokolva, hogy az adott személyi és tárgyi feltételek mellett nem tud felelősséget vállalni a betegek ellátásáért. A Honvédelmi Minisztérium a portál érdeklődésére pénteken közölte, hogy a toxikológus vezetőjének szerződése év végén lejár, és már korábban döntés született arról, hogy nem hosszabbítják meg azt – írja a hvg.hu.

Zacher Gábor október végéig van a kórházban, addig is ellátja a sürgősségi osztály vezetői feladatait. A minisztérium közleménye nem tért ki arra, hogy mikor vetődött fel, hogy nem hosszabbítják meg az orvos szerződését.

– Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni. Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam

– jelentette ki ma az orvos.

Fotó: Fotó: MTI/Mohai Balázs

Zacher Gábor azt is közölte, hogy hamarosan 9 orvos távozik a sürgősségiről, felmondásuk folyamatban van. A felmondásokat csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium még letagadta. A tárca Zacher Gábor kritikáira nem reagált, és nem válaszolt arra sem, hogyan fogják megoldani a sürgősségi ellátást, ha vele együtt 10 orvos távozik a kórházból.