A Fidesz jobban tudja: Soros a Soros-terv miatt mondott le 18 milliárd (!) dollárról

2017. október 18., 17:48

Szerző:

A Fidesz számára a napnál is világosabb: Soros György azért helyezett át 18 milliárd dollárt, vagyis 4716 milliárd forintnyi pénzt az Open Society Foundations nevű alapítványába, hogy belépjen a magyar választási kampányba – mondta Hollik István KDNP-s képviselő a maga sajtótájékoztatóján.

A lépést Hollik veszélyesnek minősítette, és úgy látja, ebből a pénzből fogják támogatni azokat a szervezeteket, „amelyek Soros György tervének végrehajtásán és a kerítés lebontásán dolgoznak”. Hozzátette: Soros György alapítványa eddig is bőkezű és intenzív pénzforrása volt azoknak a „migránspárti Soros-szervezeteknek és politikusoknak”, akik rendszeresen beavatkoztak és beavatkoznak a magyar közéletbe, és megpróbálnak nyomást gyakorolni a magyar kabinetre – írja az MTI.

Az Index ezzel szemben körülnézett, mielőtt kinyitotta volna a száját. A portál a Bloombergre hivatkozva azt írja, hogy Soros legalább  részben azért utalhatta át a horribilis összeget az Open Society Foundationsnek, hogy csökkentse az adóalapját, ami után a nagy hedge fund menedzsereknek a szabályok alapján az év végéig kell adózniuk.

A legnagyobb amerikai hedge fund menedzserek körében elég gyakori az adóoptimalizálás ilyen formája – írja a Bloomberg.

Az USA kongresszusa 2008-ban törölt el egy adókedvezményt, ami lehetővé tette a hedge fundok menedzsereinek, hogy elhalasszák a külföldi befektetőktől kapott díjazásuk után járó adó befizetését.

A kongresszus akkor 2017. december 31-ig adott haladékot a befektetőknek, hogy visszahozzák az USA-ba a vagyonukat, és kifizessék az addig halasztott adót – teszi hozzá a lap.