200 milliót vihettek el a betörők a letelepedési kötvényes cégtől

2018. július 7., 14:24

Szerző:

Közzétette tavalyi üzleti beszámolóját az Arton Capital Kft, az egyetlen magyar vállalkozás, amely letelepedési kötvények értékesítésével foglalkozik.

Ebből többek között az is kiderül, hogy körülbelül 200 millió forintot vihettek el a rablók, mikor tavaly áprilisban betörtek a cég irodájába - írja a G7.

A tulajdonos, – a Rogán Antal évfolyamtársaként is emlegetett – Balogh Radosztina ki is vett 290 millió forint osztalékot a cégből, annak ellenére, hogy a nagy sajtónyilvánosságot kapott betörés miatt kétszáz millió forintot le kellett írniuk.

A beszámolóból az is kiderül, a cég jó évet zárt, bár a kormány tavaly márciusban felfüggesztette a kötvények forgalmazását. A G7 úgy számolja, hogy 388 ügyféllel kalkulálva a cég árbevételének 7,2 milliárd forint körül kellene lennie, a bevallásban mégis csak ennek töredéke látszik, 79 millió forint.

Ennek oka, hogy a bevételek jelentős része egy, az Artonnal szerződésben álló, az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett cégnél, az European Bond Program Management Consultancy-nál landolt.