Van egy magyar város, ahol szabadnapot kap, aki leszokik a dohányzásról

2018. május 21., 14:26

Szerző:

Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik nem dohányoznak, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak. Erről nemrég határoztak a városházán – írja a Délmagyar.

Az ötletet  hónapokkal ezelőtt vetette fel egy képviselő, Rébeli-Szabó Tamás, akkor azonban úgy találták, hogy a jogszabályi körülmények miatt nem engedhetik át a javaslatot, de tovább vizsgálták a rendelkezéseket, és arra jutottak:

annak, hogy a munkavállaló kezdeményezésére ilyen kedvezményt biztosítson egy munkáltató, nincs akadálya.

A helyi tapasztalat az, hogy senki nem akart a lehetőséggel visszaélni. Igaz, erre nem is lenne mód, hiszen mindenkit személyesen ismernek, tudják, ki dohányzik, és ki nem. Volt, olyan munkavállaló, aki kijelentette, neki egy szabadnap nem ér annyit, hogy letegye a cigarettát. Aki menet közben mégis felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a szabadnapot.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.