Jönnek a fideszesek Orbán Viktorral az élen, Tusnádfürdőről inkább elszállítják a medvét

2018. július 26., 09:50

Szerző:

Engedélyt kapott a Hargita megyei önkormányzat, hogy elszállíttassák a környéken hetek óta kóborló medvét.

Az áttelepítést azután hagyta jóvá a román környezetvédelmi miniszter, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor esti koncertjei előtt a tábor közelében a vonat elütött két medvebocsot – írja a hvg.hu.

Fotó: MTI/Veres Nándor

Egyelőre csak feltételezik, hogy a medve bocsairól van szó, de Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke szerint jobb megelőzni a problémát, mivel környezetvédők szerint a bocsait vesztett állat hamar agresszívvá válhat. Azonnal értesítették a csendőrséget, amely ígérte, hogy 

megóvja a tusnádfürdői tábor – az Orbán Viktor és a Fidesz hagyományos nyári felvonulási terepe – résztvevőit.

Az állatot egy medvemenhely képviselői altatják majd el kábítólövedékkel, hogy elszállíthassák – közölte a lap.

Borboly Csaba tegnap a Facebookon üzente meg, hogy jó volna már lépni valamit medve-ügyben, főleg, hogy egy példány a tusványosi tábor területén tegnapra virradóra, tehát a nulladik nap hajnalán megharapott egy 27 éves helyi férfit.

Noha az áldozatról és sebéről fotó is készült, a tusnádfürdői polgármester, Albert Tibor tagadta, hogy medvetámadás történt volna a helyszínen.

Egyébként nincs hír arról, hogy az eset a táborozókat egy kicsit is felzaklatta volna, főleg nem Németh Szilárdot, aki egy hatalmas bogrács pásztortarhonyával örvendeztette meg az igényes gasztronómiai megoldásokra fogékony közönséget.