Fucsovics Márton nyert, megvan az első ATP-trófeája!

2018. május 26., 16:58

Szerző:

Fucsovics Márton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán, mivel a szombati döntőben 6:2, 6:2-re legyőzte a német Peter Gojowczykot.

Genfi tenisztorna
Fotó: MTIEPASalvatore Di Nolfi

A 26 esztendős játékos 34 év óta az első magyar volt, aki döntőt játszhatott ATP-versenyen. 1984-ben Taróczy Balázs végül elvesztette az indianapolisi finálét. 

Fucsovics Márton korábban legyőzte az ötödik helyen kiemelt spanyol Albert Ramost és a kétszeres címvédő, háromszoros Grand Slam-győztes svájci Stan Wawrinkát is. A döntőt is remekül kezdte, kétszer is 15-re elvette a német adogatását, és 4:0-ra elhúzott. Peter Gojowczyk 5:1-nél szettlabdát hárított, ám a nyíregyházi teniszező ezután kiszerválta a játszmát, amely 33 percig tartott.

A folytatásban a 28 éves ellenfél 2:2-ig tartotta a lépést, amikor több könnyű ütést is elrontott, Sávolt Attila tanítványa pedig élt a lehetőséggel, breakelőnybe került. Ezt követően higgadtan hozta a szerváját (4:2), majd újra elvette az egyre bizonytalanabb ellenfeléét. Innentől már csak a saját adogatására kellett figyelnie, s a meccset végül egy ásszal zárta le.

Az összecsapás 1 óra 7 percig tartott.

A díjátadó ünnepségen mondott beszédében a magyar teniszező kiemelte, hogy Svájc immáron különleges helyet foglal el az életében. – Gratulálok Peternek, akinek remek idénye van, és köszönet illeti az edzőmet, édesapámat és a menedzseremet is. Tavaly Bázelben vívtam életem első ATP-negyeddöntőjét, úgyhogy Svájc igazán különleges hely nekem. Az elmúlt két év nagyon nehéz volt, de remélem, sok sikeres szezon áll még előttem – tette hozzá.

Fucsovics Márton ezzel e győzelemmel a világranglista 45. helyére lépett elő. Ez karrierje csúcsát jelenti, és vasárnap már a Roland Garrosra utazik el.

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!