Albánia, Fehéroroszág és Macedónia szintjére süllyedt a magyar futball

A csütörtöki vereség előtt mindössze ezt a három válogatottat sikerült legyőznie Andorrának és Luxemburgnak is. És Magyarország még közülük is kitűnik valamivel, amivel nem kellene.

2017. november 10., 09:59

Szerző:

Csütörtök óta Magyarország magáénak tudhatja azt a kétes dicsőséget, hogy az övé az egyedüli labdarúgó-válogatott a világon, amelyet egy éven belül Andorrának és Luxemburgnak is sikerült legyőznie – pendíti meg a Nemzeti Sport a magyar nemzeti tizenegy tegnapi történelmi veresége után. Luxemburg vendéglátóként 2:1-re múlta felül Magyarországot a barátságos mérkőzésen, amelyen Lovrencsics Gergő kiállítása miatt az 53. perctől emberhátrányban kellett játszanunk. 

Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

A világon egyébként mindössze három másik ország van, amelynek a válogatottját Luxemburgnak és annak az Andorrának is sikerült felülmúlnia,   amelytől a magyarok június 9-én szenvedtek történelmi vereséget. Ez a három válogatott Albániáé, Fehéroroszországé és Macedóniáé. Albánia – emlékeztet a Nemzeti Sport – Andorrától 2002-ben, Luxemburgtól 2011-ben kapott ki. Fehéroroszország 2000-ben maradt alul Andorra ellen, Luxemburgtól pedig kétszer is (2007, 2017) vereséget szenvedett. Macedónia egyszer zakózott Andorra (2004) és kétszer Luxemburg (2012, 2015) ellen. 

A csütörtöki mérkőzésre a magyar válogatott Szénási Zoltán megbízott szövetségi kapitány irányításával készült fel, aki az Index szerint majdnem sírva nyilatkozott a sajtónak, és akinek a szerepéről Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a vereség után először csak annyit jegyzett meg: „Ezért kell új szövetségi kapitány”. Ez a szövetségi kapitány egyébként már megvan a belga Georges Leekens személyében.

Az Andorra elleni vereség Magyarországnak 24 helybe fájt a FIFA-világranglistán, az pedig nyilván csak a jövő hónapban derül ki, hogy a luxemburgi fiaskó mennyibe fog. 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.