A Mátra és a Jászság között eshetett le a meteorit

Minél előbb el kell kezdeni a hétfőn este lehullott meteorit darabjainak keresését, mivel hó már nincs, s a mezőgazdasági művelés még nem zajlik. A Magyar Csillagászati Egyesület szerint a meteorit várhatóan feketéllik majd a földön, könnyen meg lehet találni csatárláncos kereséssel – adta hírül a Híradó.hu.

2015. április 8., 08:38

A főleg az ország északkeleti megyéiből látható jelenség kárt nem okozott. Egy autós által Kassán készített felvételen az látszik, hogy egy pillanatra erős fény jelenik meg az égen, ami nagy sebességgel tart a föld felé.

A jelenséget sokan látták, volt, aki azt hitte, vihar közeledik. „Egy nagy fényre lettünk figyelmesek, először azt hittük, hogy villámlik, mintha egy nagyon erős villámlás lett volna. Felnéztünk az égre, és akkor a nyomát lehetett látni” – idézte a Híradó.hu az egyik szemtanút.

A Magyar Csillagászati Egyesület szerint valahol a Mátra és a Jászság közötti területen eshetett le a meteorit.

Magyarországról öt éve volt látható az utóbbi időszak leglátványosabb meteorrobbanása. Akkor a meteorit darabjaiból többet Szlovákiában, Kassa környékén találtak meg. Másfél évvel később a Balaton fölött repült át egy nagyobb meteor, ami szintén felrobbant.

2013 februárjában az oroszországi Cseljabinszk környékén egy körülbelül 17 méter átmérőjű meteor ért földet. Akkor több mint ezren megsebesültek.

(Forrás: Híradó.hu)