A halastó partján találták a hathetes Lilikét

Újabb lakóval bővült a petesmalmi vidrafarm: Lilike, a másfél hónapos kölyök két hete került a Hortobágyról a Somogy Természetvédelmi Szervezet Lábod melletti parkjába.

2009. szeptember 9., 17:06

– A helyi madárkórházból telefonáltak, hogy a horgászok az egyik halastó partján egy kis vidrát találtak – mesélte Balogh Márta gondozó. – Mivel mi nemcsak parkként, hanem menhelyként is funkcionálunk, természetes volt, hogy befogadtuk.

Lilike jelenleg a szobában lakik, s kétóránként követeli magának a macskatápos cumisüveget. – Ő a hatodik kisvidrám – folytatta Balogh Márta –, már bevált módszerekkel nevelem. Amint önállóan tud enni, előbb darált pulykahúst, majd halat adok neki. Úgy három hónaposan ki lehet tenni a szabadba, a kismedencénél tanítom majd meg vadászni, s ha minden jól megy, jövő augusztusban el lehet engedni.

Lilike vélhetően a rengeteg halastó miatt nem a környéken (a tógazdák nem örülnének neki) lel új otthonra, hanem a Dráva mentén kezdhet majd új életet: a vidrapark jó kapcsolatokat ápol a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal, melynek szakemberei segítenek egy olyan helyet keresni, ahol viszonylag kevés vidra él, azaz az újonnan érkező nem valamely fajtársa vadászterületére kerül - olvasható a Hírportálon.