Nem tett újabb csodát Marokkó, összejött az álomdöntő

Igazi álomdöntő lesz a világbajnokságon, a címvédő Franciaország és a legnagyobb favoritnak tartott Argentína csap össze a vasárnapi fináléban.

2022. december 14., 22:16

Szerző:

Álomdöntő Katarban: a címvédő francia válogatott lesz az argentin csapat ellenfele a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, miután a második elődöntőben szerdán 2-0-ra legyőzte a marokkói együttest.

Az al-Horban játszott mérkőzésen már az 5. percben előnybe került Didier Deschamps csapata Theo Hernandez góljával, majd a mérkőzés hajrájában a csereként beállt Randal Kolo Muani találatával biztosította be sikerét.

A francia válogatottnak ez volt történetük hetedik vb-elődöntője, hármat (1958-ban, 1982-ben és 1986-ban) veszítettek el, és most már négyet (1998-ban, 2006-ban, 2018-ban és most) megnyertek.

Marokkó a vb-k történetének 25. elődöntőseként és első afrikai csapatként futballozhat világbajnoki éremért a szombati bronzmeccsen Horvátország ellen.

Az argentin–francia döntőt vasárnap 16 órakor rendezik Luszailban.

(Képünkön a francia Randal Kolo Muani szerzi csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Franciaország-Marokkó elődöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 14-én. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.