Vírusok a Nibiruról

A világ lakosságát fenyegető koronavírusról egyelőre csak azt tudjuk biztosan, hogy létezik. De hogy honnan származik, természetes vagy mesterséges úton keletkezett-e, kit támad meg, hogyan, milyen következményekkel jár és hogyan előzhető meg, abban egyelőre nemcsak a laikusok – közöttük a politikusok – bizonytalanok, hanem a tudósok is. A COVID–19 eredetéről, az általa okozott betegség gyógyításáról szóló, állítólag holtbiztos teóriákkal többnyire fantaszták, összeesküvés-elméleteket gyártó okostojások állnak elő.

2020. május 1., 08:52

Szerző:

Világszerte, de különösen az Egyesült Államokban népszerű az a hipotézis, hogy az újfajta koronavírust a kínai tudósok hozták létre és szabadították rá a világra. Természetesen elsősorban Amerikára, amely kétségbeesetten próbálja megakadályozni, hogy a Kínai Népköztársaság katonailag, gazdaságilag maga mögé utasítsa, és ezzel a világ első számú nagyhatalmává váljon. Igaz, hogy a járvány a kínaiakat sem kíméli, de ott is elsősorban az idős embereket pusztítja, amivel úgymond, a népesség fiatalodik, dinamikusabbá lesz a sokáig csupán egy utódot engedélyező ország lakosságának demográfiai összetétele.

Az állítólagos bizonyíték: a világméretűvé izmosodott járvány egyértelműen Kínából, Vuhan városából indult ki. Ennek az elméletnek a szelídebb változata szerint bár valóban Kína a COVID-19 „szülőföldje”, de nem a tudósok által világra hozott torzszülött, hanem a város lakóinak kedvelt csemegéjéről, a denevérről vagy a tobzoskáról terjedt át az emberekre. Mások szerint robbanás következtében, véletlenül szabadult ki egy vuhani laboratóriumból.

Ezekre az állításokra Peking azzal lő vissza, hogy a vírust éppen amerikaiak hurcolták be Kínába, amikor tavaly ősszel öt katonájuk részt vett egy Vuhanban rendezett sportversenyen. A járvány nem kínai eredetét azzal is igyekeznek alátámasztani, hogy az első fertőzött személyek az amerikai Hawaii-szigeteket felkereső japánok voltak. A Nobel-díjas francia virológus, Luc Montagnier elképzelhetőnek tartja, hogy bár az ominózus koronavírust véletlenül, de mesterséges úton hozták létre, ugyanakkor számos neves kollégája – köztük több amerikai is – teljességgel kizárja ennek a lehetőségét.

Ha azonban sem az amerikaiak, sem a kínaiak nem tehetnek a járványt kirobbantó koronavírus rohamos elterjedéséről, akkor ki szabadította a COVID–19-et a világra? Sokan hivatkoznak az orosz származású amerikai újságíró (nem tudós!) Zecharia Sitchin teóriájára, miszerint naprendszerünkben létezik egy tizedik, egy Nibiru nevű bolygó (egyesek mesterséges égitestnek vélik), amely ellipszis alakú pályán kering a Nap körül, és 3600 évenként kerüli azt meg. Nos, ennek a lakói (egy másik variáns szerint egy távoli naprendszerből érkezett, de bennünket már jó ideje onnan figyelő lények) el akarják pusztítani a maguknak kinézett Földön az emberi életet, és ebből a célból küldték ránk az újfajta koronavírust.

Más „teoretikusok” ennek az ellenkezőjét vallják: Nibiru lakói, az anunnakik éppenséggel azon fáradoznak, hogy megmentsék a földlakókat a kipusztulásukkal fenyegető vírusoktól. Vagy ha nem is éppen a tizedik bolygó lakói a ludasok a COVID–19 földi megjelenésében, a vírust mindenképpen idegen égitestek lakói szabadították rá a földlakókra. Nem is véletlen úgymond, hogy az utóbbi időben a korábbiaknál sokkal nagyobb számban vélnek ufókat észlelni bolygónk közelében. De akad olyan teória is, amely szerint a most pusztító koronavírus egy ismeretlen eredetű meteorittal került a Föld felszínére.

Ezekhez az elméletekhez képest még azok a konteók is szolidabbaknak tűnnek, amelyek ha nem is nagyhatalmak, de mégis csak földi lények – az egész világot uralni akaró árnyékkormányok, szabadkőművesek, zsidók – mesterkedésének tudják be a jelenlegi világjárvány kitörését és terjedését. Egy ilyen összeesküvés-elmélet szerint a „nemzetközi elit” célul tűzte ki, hogy 1-2 milliárd főre csökkentse a Föld lakosságát (amihez jó eszköz lehet egy biológiai fegyver által kiváltott járvány), az egész bolygónkat irányító világkormányt állítson fel, csipeket ültessen minden emberi lénybe, és így alakítsa ki a poszt-posztindusztriális társadalmat. Ehhez azonban az emberiségnek előbb át kell esnie egy harmadik világháborún, mert ez az egyetlen kiút a koronavírus-pandémiát követő második gazdasági világválságból. Erről az összeesküvésről kívánja felvilágosítani az emberiséget a Bill Ray nevű angol férfi által létrehozott Camelot Project, amelynek több dokumentuma magyarul is hozzáférhető.

Kikből áll ez az állítólagos nemzetközi elit? Olyan befolyásos csoportokból és személyekből, amelyek és akik rendszeresen összejönnek a világ problémáit megvitatni, de úgy, hogy az ott elhangzottakból semmi se kerüljön nyilvánosságra. Ilyen például a Bernát holland herceg által 1954-ben létrehozott Bilderberg-csoport, amely az éves összejöveteleit szigorúan zárt ajtók mögött tartja. A nagyközönség előtt jobban ismert az ugyancsak több évtizedes múltra visszatekintő, főként jeles tudósokat, üzletembereket, sajtómágnásokat tömörítő Római Klub, amely A növekedés határai című jelentésével először 1972-ben hívta fel magára a világ közvéleményének figyelmét.

E csoportok tagjai alkotják úgymond, azt a háttérhatalmat, amely világuralomra törekszik, mi több, gyakorlatilag már uralja is a Földet. Ennek az összeesküvés-elméletnek a hívei Magyarországon is megtalálhatók. A Magyar Hírlap cikkírója például már 2017 decemberében kifejtette: „ma már kevesen kérdőjelezik meg, hogy a hivatalos hatalmi struktúra mögött létezik egy másik, kevéssé átlátható struktúra – háttérhatalom –, ahol a legfontosabb döntések megszületnek”. Ennek a struktúrának a magvát a szerző szerint az amerikai Külkapcsolatok Tanácsa alkotja. És mivel idehaza nem illendő nyíltan zsidózni, a szerző csupán felsorolja a tanács tagjait: a Rotschildokat, Soros Györgyöt, Henry Kissingert, Madeleine Albrightot.

A koronavírus terjedésének elősegítésével gyanúsítottak között előkelő helyet foglal el a világ leggazdagabb embereként számon tartott Bill Gates is, akiről a Politico című amerikai kiadvány már három évvel ezelőtt azt írta, hogy – mint a WHO legbőkezűbb szponzora – ellenőrzése alatt tartja az Egészségügyi Világszervezetet. Ez a szerepe különösen megnőtt most, amikor az Egyesült Államok kivonul a WHO finanszírozásából. Hogy miért érdekelt Bill Gates a COVID–19 terjedésében? Azért – állítják ennek a konteónak a hívei –, mert az ő cége dolgozhatja ki és szabadalmaztathatja majd a vírus elleni szupervakcinát, amellyel a multimilliárdos újabb milliárdokra tehet szert.

Egyes vallási fanatikusok szerint a koronavírus okozta járvány nem más, mint az Antikrisztus eljövetele, és maga a koronavírus szó is az Antikrisztus megkoronázására utal. Akad olyan vélekedés is, hogy a pandémia a hamarosan bekövetkező utolsó ítélet előjele. Mark Arndt berlini ortodox metropolita annak a véleményének adott hangot, amely szerint a járvánnyal az abortusznak és az egyneműek házasságának legalizálásáért bünteti Isten az emberiséget, és „nem is véletlen, hogy a katasztrófa éppen a nagyböjt idején csapott le”. / Kulcsár István