Biztonságosabb Sound

A tavaly 160 ezres látogatószámmal rekordot döntő Balaton Sound fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén.

2019. június 22., 22:16

Szerző:

A Balaton Sound tavalyi rekordszámú látogatót vonzott, több mint 160 ezren keresték föl. A világsztárdömping mellett ez annak is köszönhető, hogy a szervezők rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra a Safety First-kezdeményezés révén.

A Safety First-program keretében a fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői oktatják a fiatalokat, és hívják fel a figyelmüket azokra a problémákra, amelyek érinthetik őket. Mindannyian összeszedték a saját szakterületükhöz kapcsolódó, valamint az általuk leggyakrabban tapasztalt, speciálisan a fesztiválokra jellemző gondokat, illetve azt, hogy a fiatalok miként előzhetik meg ezeket. A szakértői csapat, valamint az őket segítő önkéntesek a fesztiválon is kint lesznek annak érdekében, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos élményhez.

Újdonság, hogy a fesztivál ideje alatt a Balaton Sound applikáción belül elérhető Sound Watch funkció segíti majd a fesztiválozók biztonságát. A Sound Watchba belépve a fesztiválozó a térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont. Amennyiben nem tudja felkeresni ezen pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül is kérhet segítséget a Sound Watchon belül akár hívással, akár üzenetben.

A fesztiválon történő segítségnyújtásban az önkénteseké lesz a főszerep, a tavalyihoz képest idén kétszer annyi, összesen közel száz Safety First-önkéntes segíti majd a biztonságos fesztiválozást. Ebben az évben már külföldiek is csatlakoznak a Safety First-csapathoz, ezzel is hozzájárulva a jelentős számú, külföldről érkező fesztiválozó biztonságérzetéhez. A fesztivál különböző területein pedig angol nyelvű molinókon lesznek olvashatók a Safety First szakértőinek tanácsai, illetve a fesztiválon kapható poharakon is vicces, de oktató tanácsokkal találkozhatnak a résztvevők. / K. T.