Simicska Lajost már csak a kecskéi érdeklik

2019. február 6., 18:42

Szerző:

Simicska Lajos az állattenyésztésre kíván koncentrálni az után, hogy tavaly feladta harcát Orbán Viktorral szemben, és nyáron megvált szinte teljes gazdasági birodalmától – írja a Direkt36.

Az egykori oligarcha egyetlen céget tartott meg, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t, amely addig egy jelentéktelen kis vállalkozásnak tűnt évi néhány tízmillió forintos bevételével.

Simicska a közelmúltban másfél milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a cégben a feleségével együtt, akivel fele-fele arányban tulajdonosai a vállalkozásnak. 

A cégnyilvántartási adatok szerint a társaság főtevékenysége a juh- és kecsketenyésztés.

16:33

A NAV a tőkepiaci ügyletekből és kriptovalutákból származó jövedelmeket is ellenőrzi. Amennyiben a magánszemély külföldi banknál vagy befektetési szolgáltatónál rendelkezik számlával és ennek következtében külföldről származó bevétele keletkezik, akkor a külföldi kifizetésre vonatkozó adatokkal a magánszemélynek saját magának kell kiegészítenie a bevallástervezetét.

2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentős eltérést a nyers és munkanaphatástól megtisztított adat között az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal kevesebb munkanap volt, mint 2023 márciusában.