Az Orbán-kormány azt szeretné, ha 2030-ra Magyarország lenne az EU egyik legélhetőbb országa

2018. szeptember 8., 12:36

Szerző:

Az Orbán-kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen szombaton, Debrecenben. Rákossy Balázs rámutatott,

ehhez javítani kell az ország versenyképességét,

meg kell őrizni a makrogazdasági stabilitást, a fenntartható növekedést, növelni kell a magyarországi vállalkozások hatékonyságát, tovább kell folytatni a bérek emelését. 

Az államtitkár jelezte, a kitartó növekedés érdekében egyúttal erős magyar vállalkozásokra van szükség, a munkát terhelő adókat alacsony szinten kell tartani, és el kell érni, hogy az oktatás és a munkahelyek minősége is javuljon.

Orbán Viktor májusban, a negyedik kormányfői beiktatási beszédében jelölte meg célként, hogy Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa közé küzdje fel magát.

 

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.