2700 zsák génmódosított kukoricát találtak

Újabb 2700 zsák génszennyezett kukorica-vetőmagot találtak itthon a szakemberek az ellenőrzések során. Ez további 2000 hektár vetésterületet érint. Eddig több mint 5000 hektáron kellett, illetve kell majd megsemmisíteni a génszennyezett magból kikelt növényeket.

2011. július 21., 16:04

Magyarország ragaszkodik területén a GMO-mentességhez. Ezért hoz szigorú intézkedéseket a GMO-mentesség fenntartása érdekében – mondta csütörtökön Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egy budapesti sajtótájékoztatón. Egyelőre nem tudni, pontosan hol találtak újabb szennyezett vetőmagokat.

Szerdai hírek szerint Somogy megyében nyolc gazdálkodó kapott határozatot olyan vetés megsemmisítéséről, ahol génmódosított kukorica volt. Nemcsak a szennyezett vetőmagból kikelt növényeket kell betárcsázni, hanem más növényeket is 400 méteres távolságon belül. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a virágzással tovább fertőződhet a szomszédos kukoricatábla.

Nemcsak Somogy megyében kell GMO-s kukoricát megsemmisíteni. Szabolcsban tizenkét gazdálkodó kapott határozatot a földekbe került, génmódosított kukorica-vetőmag megsemmisítéséről.

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett?