Még mindig Adele és E.T. az első Amerikában

Az énekesnő 21 című albumát, amelyből lassan másfél milliót adott el csak az Államokban, a szakértők szerint ezen a héten se fenyegeti nagy veszély, a múlt héten nem is került új album a legjobb tízbe.

2011. május 9., 17:19

A héten ez változhat, de Now 38 elnevezésű válogatásalbum, és a Beastie Boys új lemeze (Hot Sauce Committee Part 2) csak a második helyért harcolhat, ahol most a Foo Fighters albuma, a Wasting Light tanyázik. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Mumford&Sons: Sigh No More lemeze került.

Katy Perry és Kanye West közös dala is tartja magát, az E.T. minden dallistát vezet, a rádiós, digitális és popkategóriában is a legjobb. A Top 100 második helyezettje a Rolling In The Deep (Adele), Britney Spears pedig harmadik Till The World Ends című dalával.

További érdekes híreket olvashat a

Kultographyoldalán.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.