Dokumentumfilm-sorozatot készít a BBC Greta Thunbergről

2020. február 11., 10:55

Szerző:

 A BBC stúdió a nemzetközi kampányútjára kíséri el a fiatal klímaaktivistát, így bepillantást nyerhetünk abba, milyen is a felnőtté válás, ha az embert a világon mindenhol ismerik - írja a hvg.hu a Varietyre hivatkozva.  

"Az éghajlatváltozás valószínűleg életünk legfontosabb kérdése, ezért időszerűnek tűnik egy olyan hiteles sorozat készítése, amely felfedezi a tényeket és a tudományt e mögött az összetett téma mögött" - mondta Rob Liddell, a BBC Studios ügyvezető producere. - "Rendkívüli kiváltság, hogy ezt Gretával együtt tehetjük meg, aki globális ikon, és a bolygó egyik legismertebb arca."

Klímasztrájk Svédországban

A sorozat elsősorban a fiatal aktivistát követi, ahogy tudósokkal és éghajlati szakértőkkel találkozik, és feltárja a lehetséges megoldásokat a klímakatasztrófa megelőzésére, de egyben egy coming-of-age sztori is lesz, mivel a 17 éves lány felnőtté válását követi majd.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.