A Metallica tudta tovább fokozni a jófejséget, magyarul elénekelték a Tankcsapda egy számát

2018. április 6. 12:33 - szerző: 168 Óra

Teltházas koncertet adott csütörtök este Budapesten, a Papp László Sportarénában a Metallica. Saját számaik mellett a zenekar előadta a Tankcsapda Legjobb méreg című számát, magyarul. A magyar punkzenekar számát Robert Trujillo basszusgitáros énekelte, Kirk Hammett gitáros kísérte.

A zenekar gyakran ad elő hazai számot közönségének, de nem minden alkalommal. A Tankcsapda tagjai nem hivatalosan értesültek arról a koncert előtt, hogy az amerikai kultzenekar talán előadja egy dalukat, de nem lehettek benne biztosak. A magyar zenészek nagyon meghatódtak a zenekar gesztusától, Lukács László meg is könnyezte azt.

– Az, hogy a Metallica egy magyar számot játszik, a magyar rock ünnepe. Akkor is az lett volna, ha Omegát választanak, vagy Pokolgépet. Így persze sokkal személyesebb lett, Lukácsnak meg pláne. Ez egy színtiszta Lukács-szerzemény, se nekem, se Sidinek, se senkinek nincs sok köze hozzá, érthető, hogy így hatott rá – árulta el Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa az Indexnek.

A meghatódott zenészek a Tankcsapda Facebook-oldalán közölték első reakciójukat.

A Metallica tegnap egy másik szívmelengető gesztust is tett. A magyar gyerekekre gondolva több mint négymillió forintos csekket adtak át a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.