Tim Kaine szenátort választotta alelnökjelöltjének Hillary Clinton

Egyesült Államok Demokrata Pártjának várható elnökjelöltje támogatóinak küldött üzenetben tudatta döntését, amely nem okozott nagy meglepetést, Kaine-t vélték a legesélyesebbnek. Az 58 éves katolikus politikus korábban Virginia kormányzója és Richmond polgármestere volt.

2016. július 23., 07:47

Kaine járatos a külkapcsolatokban, a hadügyekben, és híres arról, hogy republikánus pártiakkal is együtt tud dolgozni. Mérsékelt, kiegyensúlyozott politikusként tartják számon, és – jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség – ez a kiszámíthatóság jól ellenpontozhatja a Repulikánus Párt sokszor kiszámíthatatlan elnökjelöltjét, Donald Trumpot, aki Mike Pence-t, Indiana állam kormányzóját emelte maga mellé alelnökjelöltnek.

Kaine kiválóan beszél spanyolul, ami sokat segíthet Clintonnak abban, hogy megszerezze a spanyol ajkúak támogatását – elsősorban Floridában, az egyik legfontosabb ingaállamban.

A szenátor megtiszteltetésnek nevezte, hogy Hillary Clintonnak rá esett a választása. Kaine a tervek szerint szombaton Miamiban csatlakozik a Clinton-kampányhoz.

A Demokrata Párt Philadelphiában tartja július 25-én kezdődő négynapos elnökjelölő konvencióját.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).