Egy csecsemő, egy hároméves gyerek és az anyja meghalt, huszonketten kórházba kerültek egy patkányirtás miatt

2019. november 19., 10:12

Szerző:

Egy közönséges patkányirtás tragédiába torkollott Temesváron. 3 ember meghalt, 22 ember kórházban van és 200 lakást kiürítettek – írja a Főtér.

Szombaton egy 9 napos csecsemőt és egy három éves gyermeket szállítottak kórházba, még aznap mindketten meghaltak. Vasárnapra a három éves kisgyermek 29 éves édesanyja is megbetegedett, hétfő reggel ő is meghalt a kórházban.

Ez után több lakó is kihívta a mentőt, több embert beutaltak a kórházba, köztük négy gyermeket. Mindegyik beteg hányingerre, hányásra és fejfájásra panaszkodott.

A katasztrófavédelmi felügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság munkatársai a tömbházat kiürítették. Az egészséges lakók átmeneti elszállásolása folyamatban van. Ahol nem reagáltak a kopogásra, ott a tűzoltóság betörte a bejárati ajtót. Eddig annyit közöltek, hogy valamilyen idegrendszeri károsodást okozó méreg lehetett az épületben. 

Mivel az ezt végző cég két másik helyszínen is járt a közelmúltban, ezeket is ellenőrzik a hatóságok.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).