Partizánok robbanthattak fel egy katonai repülőteret Belaruszban

Fehérorosz ellenállók vállalták magukra azt a drótámadást, melyet egy Minszk melletti, orosz katonai repülőtér ellen intéztek és, amelyben megsérült egy orosz A-50-es légtérfelderítő repülőgép.

2023. február 27., 09:49

Szerző:

Belarusz kormányellenes aktivisták vállalták magukra a felelősséget egy orosz A–50-es felderítő repülőgép elleni dróntámadásért, amelyet állítólag vasárnap hajtottak végre a belarusz főváros, Minszk közelében – írja a Reuters nyomán a Telex.

A BYPOL nevű ellenzéki szervezet vezetője, Aliakszandr Azarov a Telegramon írta meg, majd a lengyelországi székhelyű ellenzéki belarusz hírszolgáltató, a Belsat is beszámolt róla, hogy belarusz partizánok dróntámadást hajtottak végre egy, az országban állomásozó orosz katonai repülőgép ellen. A BYPOL ellenzéki politikusokat támogató, volt rendfenntartó tiszteket tömörítő csoport. A szervezetet Belaruszban terrorszervezetnek bélyegezték. 

„Drónok voltak. A művelet résztvevői fehéroroszok. Biztonságban vannak, az országon kívül”

– írták.

(Kiemelt képünk: Egy Berijev A–50 (NATO-kódja: Mainstay) szovjet gyártmányú légtérellenőrző repülőgép. Fotó: Wikimedia Commons/Cantiana)

09:11

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.