Maduro venezuelai elnök szerint a hadsereg hűséges maradt hozzá

2019. április 30., 17:48

Szerző:

Nicolás Maduro venezuelai elnök kedden meggyőződését fejezte ki, hogy továbbra is számíthat a hadsereg vezetőinek teljes támogatására. 

"Beszéltem minden katonai övezet parancsnokaival, akik kifejezték hűségüket a nép, az alkotmány és a haza iránt. A béke biztosítása érdekében mozgósításra szólítom a népet" - írta Nicolás Maduro venezuelai elnök kedden közzétett Twitter-bejegyzésében. Maduro hozzátette továbbá: "Győzni fogunk". 

Vladimir Padrino venezuelai védelmi miniszter keddi Twitter-bejegyzése szerint a venezuelai hadsereg "elkötelezett maradt a nemzeti alkotmány védelme és a törvényes hatóságok mellett". Hozzátette: az országban lévő katonai egységek jelentése szerint a katonai laktanyákban és támaszpontokon minden "normális". 

Nem sokkal  korábban ugyanis Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető a Twitterren közzétett videofelvételében hangsúlyozta, hogy elkezdődött Nicolás Maduro venezuelai elnök eltávolításának utolsó szakasza, felszólítva a venezuelai népet és az ország hadseregét, hogy csatlakozzanak hozzá.

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.