Bozótvágó késekkel rontottak be kamaszok a Jégvarázs 2. vetítésére Nagy-Britanniában

2019. november 25., 09:35

Szerző:

Öt fiatalt, köztük egy 13 éves lányt tartóztatott le a rendőrség Birminghamben, miután bozótvágó késekkel felszerelkezve rontottak be a Jégvarázs 2. vetítését.

A balhéban körülbelül száz fiatal vett részt szombat délután. Több tucat rendőrt küldtek a helyszínre, miután az egyik néző kihívta a rendőrséget. A letartóztatottak között volt még két 14 éves és egy 19 éves fiú. Utóbbit azért tartóztatták le, mert a rendőrökre támadt.

A rendőrök két bozótvágót és egy kisebb kést foglaltak le, és hét rendőr szerzett kisebb sérüléseket. Az akció után bezárták a mozit.

Az még nem világos, miért akarták megzavarni a film vetítését. A terem kisgyerekes családokkal volt tele, sokan arról számoltak be, hogy ez volt életük egyik legijesztőbb pillanata. A rendőrség arra kérte a jelenlévőket, hogy küldjenek minél több videót és fényképet az akcióról, hogy a támadókat minél előbb azonosítani tudják.

Az is elképzelhető, hogy kettő, kamaszokból álló banda támadt egymásra a moziban.

(via Independent/Index)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).