Hatalmas füst és riadalom, nagykövetségek közelében robbant fel valami Pekingben

Egy 26 éves férfi akart robbantani, de csak magát sebesítette meg.

2018. július 26., 10:35

Szerző:

Robbanószerkezetet hozott működésbe egy férfi az Egyesült Államok pekingi nagykövetségének a közelében, de saját magán kívül senkit nem sikerült megsebesítenie, és az épületben sem esett kár – jelentette be a külképviselet a detonációról szóló hírek nyomán. 

Kínai rendőrségi közlések szerint a merénylő egy 26 éves Jiang vezetéknevű férfi, akinek a kezén sérült meg, amikor felrobbantotta a petárdaszerű bombáját. Őrizetbe vették és kórházba szállították a sérülései miatt.Ezen kiívül csak annyit árultak el róla, hogy a Belső-Mongólia régióban fekvő Tongliao városából származik.

Pekingnek ebben a negyedben, a kínai főváros északkeleti részén több nagykövetségi épület is fekszik, ott működik például az indiai, az izraeli és a dél-koreai nagykövetség is.

A robbanás csütörtökön, helyi idő szerint délután egy óra körül, történt, de a Kínai Kommunista Párt egyik lapja, a Global Times szerint az amerikai nagykövetség épülete elől már a délelőtti órákban elvittek egy nőt, aki benzinnel locsolta le magát.

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).