Fél Amerika a nőt keresi, aki ma mindenáron iskolai lövöldözést akar végrehajtani

2019. április 17., 17:40

Szerző:

Zárva tartanak a Denver környéki állami iskolák szerdán egy 18 éves floridai nő miatt, aki azzal fenyegetőzik, iskolai lövöldözést hajt végre.

Sol Pais az FBI listájának élére került, miután kiderült, számos intézményt fenyegetett meg és egészen Miamiból utazott, hogy tettét végrehajtsa. Pais állítólag „rajongója” a 13 életet követelő columbine-i mészárlásnak, melynek napokon belül lesz a 20. évfordulója. A nő, sajnálatos módon, tudott lőfegyvert is vásárolni, egy kis teherautóval járja az utakat. 

Eric Harris és Dylan Klebold hosszú idő óta iskolai cikizés és zaklatások céltáblája volt, és állítólag emiatt tervezték el majd hajtották végre Colorado államban a tizenhárom halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözést. Harrisnek egy honlapja volt, ahol főként az iskola diákjait és tanárait szidta. A fiú szülei később azt mondták, hogy bár a tanárok állítják, hogy dühösek, erőszakosak és depressziósak voltak a tinédzserek, őket sosem értesítették arról, hogy baj lenne velük. Mindkét fiatal öngyilkos lett a lövöldözés után.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).