Az Orbán-család volt ügyvédje letette az erdélyi ökölvívó akadémia alapkövét, a projektet majdnem 400 millióval támogatják a magyar adófizetők

2020. augusztus 2., 16:15

Szerző:

A székelyföldi Gyergyószentmiklóson letették az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont alapkövét. 

Mint az ünnepélyes eseményen elhangzott, a cél székely sportolókat nevelni, akik az egyetemes magyar nemzetnek szerezhetnek dicsőséget olimpiákon, világbajnoki címmérkőzéseken.

A projektre 2017-ben az Emmi adott pénzt, a központot a Magyar Ökölvívó Szövetség építteti meg.

A beruházás 2019 szeptemberétől gyorsult fel,

amikor Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője – korábban az Orbán-család ügyvédje – került a Magya Ökölvívó Szövetéség elnöki székébe.

Az ünnepélyes eseményen Bajkai egyebek mellett elmondta. hogy a gyergyószentmiklósi központ 11 alegységet hoz majd létre Erdély különböző helységeiben, és egységes szakmai irányítás alatt ott kezdik majd el a gyerekek az edzéseket. A sportközpont épülete 1601 négyzetméter alapterületű lesz.

Az építkezés költsége 380 millió forint, további 10 millió forintot pedig eszközvásárlásra, berendezésre fordítanak

– írta  a Székelyhon.

A közeli Karcfalván éppen jégkorong akadémiát épít a magyar kormány, székely jégkorongot speciel 5,6 milliárddal támogatják a magyar adófizetők, akik egyébként arra sem sajnálják a közpénzt, hogy Székelyföldön minden igényt kielégítő felkészültségű patkolókovácsokat képezzenek. 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).