Visszatér a zápor, de fázni nem fogunk

A következő hajnal viszont ködös is lehet.

2020. szeptember 23., 06:14

Szerző:

Szerdán több órára kisüt a nap. Szórványosan, először az ország nyugati és középső részén, estétől pedig keletebbre is előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon helyenként megerősödik a déli szél, és zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű. 

Éjszaka az ország északkeleti, keleti felében zápor, zivatar is előfordulhat. Hajnalra helyenként párássá válhat a levegő, néhol köd is képződhet. Hajnalra többnyire 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

 

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.